Вдовицата на Батето се грижи за легендарната Нора Нова

0

- Advertisement -

Нора Нова – първата българка, имала честта да представя страната ни на „Евровизия”, не е излизала от три седмици. Изпълнителката на куп хитови песни, докоснали сърцата дори на жителите от някогашния Западен Берлин, се е затворила в дома си в центъра на София заради коронавируса. Смъртоносният грип никак не я притеснявал, но въпреки това сметнала, че трябва да спазва дисциплина и да бъде пример за гражданско самосъзнание, пише „Уикенд“.

Единственият човек, който я посещавал в дома й, била вдовицата на Иван Славков – Валя. Кажи-речи всеки ден тя ходела в Нора, за да и занесе храна и да се поразговорят за доброто старо време. Познавали се от години, но въпреки това винаги намирали какво ново до коментират.


Мен грипът не ме притеснява.

Аз имам непоносимост към гумата и не мога да си представя, че ще сложа ръкавица, за да шофирам. Този тип материя ме дразни още от дете. Намразих я заради биберона. До 4-годишна ходех с биберон в устата и родителите ми много се притесняваха. Мажеха го с лют пипер, с горчица, че да се откажа. Плюех го, но след време пак го търсех и плачех. Стана така, че пораснах и почнах да имам непоносимост към този тип изделия. Не търпя на пипане гума и гумени продукти. Ужасни са. А сега всички ходят с ръкавици, дори в магазина.


Не искам да нося и парцал на устата. Така наричам маските – повечето са много грозни, не съм и сигурна дали наистина могат да ни предпазят. Предпочитам да си седя вкъщи и да говоря по телефона. Станала съм като централа. Постоянно звъня на някого или пък на мен ми звънят. Говоря с приятели от чужбина.
В Америка е моята близка Анахид Тачева. Тя също се интересува какво правя, как я карам. Другата ми вярна приятелка е Валя Славкова. Знае, че не излизам и ми носи, каквото си поискам. Последно ми донесе бурканче мармалад. Пушихме по няколко цигари, поприказвахме и тя си тръгна.


Живея сама и самотата на е най-доброто нещо, но не се оплаквам. Имам всичко, нищо не ми липсва освен излизането. Обаче не е време за излизане. Ще чакам „бурята” да отмине”, разкрива пред репортер на „Уикенд” Нора Нова.


Певицата е шокирана от постоянно нарастващите цени в заведенията, които предлагат и разнасят храна по домовете. До скоро си поръчва от верига ресторанти, която се занимава с доставки. Изненадата й била голяма, когато за традиционната зелена салата поискали 8 лева, вместо 4,70, каквато била цената преди дни. Любимите й агнешки главчики също бележели двоен скок. Иначе качеството на ястията я задоволявало.


Покрай липсата на социални контакти на живо, Нора Нова загубила апетит. Случвало се продуктите да застояват с дни, защото чупвала парчета от тях и не намирала сили да ги доизяжда. „Интересно нещо наблюдавам – почти не ям, а и не отслабвам. Всеки път като отида в тоалетната, се меря. Там имам кантар. След това пак се меря. Грам не съм качила и грам не съм свалила за три седмици. Не че не се харесвам. Аз винаги съм била слаба, славя се със стройна фигура от ученичка, ама как е възможно стрелката да не потрепва?”, шегува се певицата в компанията на свои приятелки, които открай време се възхищавали на перфектната й визия.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече