Забранена любов погуби аранжора на Лили! Емил Бояджиев се пропил заради омъжена певица с две деца

0

- Advertisement -

Популярният композитор и аранжор Емил Бояджиев, който е работил с най-известните имена в музикалната гилдия, угасна съвсем млад. Отиде си едва на 45 години. Повече от десетилетие талантливият музикант е творил за Лили Иванова, работил е с Кристина Димитрова, Васил Найденов, група БТР и Орлин Горанов. Накрая изпадна почти до клошар, писа Уикенд.

Емил Бояджиев е имал собствено звукозаписно студио, но през последните години нямал много ангажименти. Липсата на работа и безпаричието го съсипвали, казват малкото му останали приятели. Чувствителният музикант хлътнал до уши по омъжена певица с две деца. От любов към нея той сътворил няколко хита, последвали и албуми, но чувствата му били отхвърлени. Това го тласнало към депресия, която се разгърнала до унищожителни размери.
Постепенно Емил се променил. Затворил се в себе си и започнал да пие. Денят му започвал с вино, след това минавал на мастика. Приключвал в полунощ на уиски. Официалната диагноза в епикризата на Бояджиев е диабетна криза, в следствие на която органите му отказали да функционират. Колеги на музиканта обаче са категорични, че нещастната и забранена любов с популярна певица в комбинация с много алкохол и тежък диабет са го довършили.


Малцина от колегите му пристигнаха да се сбогуват с него на опелото му в църквата „Света София” на 18 февруари. Лили Иванова, с която го свързвало дългогодишно сътрудничество като тоноператор, изпратила букет бели цветя по озвучителя си Ангел Попов-Ачо.
Чепатият, но талантлив Емил Бояджиев имал труден характер, но бил в перфектни отношения с най-конфликтните родни звезди. Идеално се сработил дори с перфекционист като Вечната Амбър, която е известна с опърничевия си и претенциозен нрав. Лили не изпрати в последния им път нито един от своите житейски половинки. Не уважи с букет цветя нито дългогодишния си дуетен и интимен партньор Чочо Владовски, нито пък сценичната си и житейска половинка Асен Гаргов. Тя засвидетелства уважението си с венец от цветя само 2 пъти – за покойния си съпруг Иван Пеев и сега за Емил Бояджиев.


Естрадната звезда Нели Рангелова, която навестявала Бояджиев в най-критичните му мигове, избухна с гневен коментар в интернет и разбуни духовете.

„Гневна! Тъжна! Ядосана съм! Хич не ми пука как ще ме коментирате или къде! Що не пуснете още един клип или песен с Емо? Абе хора, къде бяхте последните години, когато Емо беше жив? Емил Бояджиев живееше в мизерия и невероятна мърсотия! Като клошар! Болен от диабет и хиляди усложнения! Носеха му супичка за 2 лв. от близкото заведение! Мръсен, целият в лекета и… не ми се говори! Когато отидох, ме беше страх да го докосна, както и всичко в домът му! Да, смейте се! Емо беше чепат, знам. Карали сме се много пъти. Егото му беше голямо, докато не срещна Голямата Любов! Забранена! Семейна, с дечица! Няма лошо – и аз я знам! Записи, албуми за любимата! Промени се. От вино сутрин, мастика – е, какво е диабета? Нали чака любимата, за поредния запис? Много хора му предлагаха помощ. Имаше лекар, който го гледаше, като брат, други… абе! Емси, ако разбереш какво пиша, ще ме гръмнеш, но… Емо сега е в моргата на „Пирогов”! Чака да го вземат! Дали да не пусна и аз сега едно парче или? Знам, че много колеги са записвали с него, но… Музо.. ти си в джаза! Обичам те, слънце мое!”, написа емоционално излияние певицата.


Разкритията на Рангелова от личния живот на Бояджиев разгневиха колегите й и отприщиха вълна от коментари. „Въпросът „Къде бяхте?” e валиден за всички, включително и за теб. Емо беше прекрасен в работата си и това можеше да се чуе само в песните ни”, отговори й Мариана Попова.
Коя е певицата, заради която болният от диабет Емил се е самоубил, наливайки се от сутрин до вечер с алкохол, не пожела да разкрие нито един от колегите му.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече