От НАТФИЗ обявили Рачков за безнадежден случай

0

- Advertisement -

Димитър Рачков е сред най-успешните комици в момента, но пътят към славата е бил доста дълъг и труден, узна show.

Преди десетилетия, той е бил отписан от театралите в НАТФИЗ като ненадежден. Тогава той получил етикет „недостатъчно талантлив“. Според комисията в театралната академия Рачков имал непреодолими трудности с мекия говор от родния му град Бургас.

димитър рачков

Хората от журито се държали пренебрежително и даже отказали да видят етюда, който Рачков бил подготвил. Димитър обаче не се отказал от мечтата си и въпреки препятствията, се превърнал в един от най-обичаните комици днес.

Той все пак успял да влезе в Академията през 1991 година по същото време, когато Зуека вече бил 4 курс. Всеки петък след лекции си хващал нощния влак за Бургас и си купувал билет за спалния вагон.

„Толкова редовен бях, че можеха да ме вземат за рекламно лице на БДЖ“, смее се той. Мекият говор обаче се оказал непреодолима пречка и в Академията.

„Проф. Гюрова се видя в чудо и прикрепи към мен две софиянки, които да ме учат на правоговор. Едната беше Лара Златарева, известната Кака Лара. Казах на професора, че по-скоро двете момичета ще започнат да мекат, отколкото аз да се науча на правилен български“, обяснява Рачков.

Звездният му час настъпва в „Клуб НЛО“, а в екипа на Маги Халваджиян го кани добрият му приятел Малин Кръстев. В киното обаче няма много роли.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече