Отврачката: Влюбена съм винаги! Ако нямам гадже на Коледа, празнувам сингъл

0

- Advertisement -

Фолкпевицата Мария е родена на 13 януари 1982 г. в Стара Загора. От малка пее и е известна от предаването „Като лъвовете“ по БНТ, където изпълнява песента „Детелини“ на Лили Иванова. Подписва договор с „Пайнер“ през 2000 г. и се превръща в едно от най-популярните лица на българската музика. Има дъщеря – Марая, която се ражда на 28 юли 2008 г.

Мария, настана време за обзор. Каква година изпращаш?

– Беше много различна година, интересна в професионален и личен план. Настъпиха много промени. За кариерата ми това беше една добра година. Мисля, че това не е случайно, защото през януари ще отбележа 20 години на сцената на „Пайнер“ и ще имам повече самочувствие. Аз винаги съм в състезателна форма, в моята кариера няма резки промени като върхове и падения. Винаги съм в златната среда. Правенето на хитове е повече до късмет, отколкото до финансови възможности. Имам си участия, имам си хората, които ме харесват, и сякаш с времето стават все повече. В личен план… Две години бях в сериозна връзка и я приключих, може би за добро. И сега съм в нова връзка. Аз постоянно съм влюбена.

Каква поука би отнесла и през следващата година?

– Обичам, когато наближава рожденият ми ден – 13 януари, да си мисля разни неща. Аз съм работохолик, но е чудесно да отделяш време за себе си, особено когато намериш точните хора. Независимо дали ти е половинката, или приятели. Тази година започнах с купоните и това е едно от най-точно изкараното ми време. Нещата трябва да се случват в правилното време, а не да ги плануваме.

Говорейки си за хубави моменти, стигаме до един от най-прекрасните християнски празници. Какво за теб е Коледа?

– През годините съм го празнувала различно. През повечето години аз съм събирала семейството си. За мен беше истинско удоволствие да изпълнявам всички техни желания. От три години насам – откакто съм сингъл (от англ. – „сама“), по-различно празнувам Коледа. Обикновено само с мама, тъй като Марая е в чужбина с леля си. И там има мъниче и двете използват всеки момент, за да са заедно. Сестра ми няма абсолютно нищо против и се подготвя няколко месеца по-рано. С мама или пътуваме, или аз й ходя на гости. С голямо желание приготвя храна за много хора, а реално сме само двете. И ако съм на диета, се получава голяма греда.

Отпускаш ли се да хапваш по-стабилно по празниците? Все пак цяла година диети и ограничения, нужно си е поне на Коледа да се угажда.

– Обичам да си похапвам, но е много контролирано при мен, защото много тренирам. От постните гозби на Бъдни вечер всичките ме изкушават, така или иначе, аз месо не обичам. Понякога едва се въздържам, но за крехката си възраст добре се справям. И Великден е голям християнски празник, но Коледа ми е най-семеен и най-задушевен. През зимата е и се виждат червените личица на децата.

Ще работиш ли на Нова година и често ли ти се случва?

– Да, на работа съм. Трябва да призная, че в кариерата си имам много случаи, в които на Нова година не съм имала участия. Винаги когато съм бил в семеен формат, това не се е случвало. И първата ми година сингъл отново не работих, това беше мое решение. Имах много ангажименти през декември и на 31 декември отказах участие. Реших да пътувам, а после се отказах. Шантава работа! Тази година съм в Златни пясъци, още през юни беше уговорено това участие.

Как ще коментираш трескавото пазаруване през декември, когато хора със скромни финансови възможности харчат пари, които нямат, и купуват неща, които не им трябват, с обяснението, че посрещат празници?

– Не го разбирам това явление. Както и ми е непонятно това с подаръците. Не е тайна, че аз съм много грижовен човек и правя жестове за около мен, като дори понякога не мога да си ги позволя. Не харесвам лудницата за пазаруване, предпочитам един дар да е спонтанен, а не да се случва по задължение. Дори е хубаво да е всеки ден. Тук не говорим за малките деца, които най-много се радват на подаръците. Но това със спешното пазаруване не е моето.

Неизбежно се приближаваме към датата 13 януари.

– Да, когато ще отбележа моите скромни 38 години.

И 20 години в „Пайнер“.

– Тази годишнина е на 26 януари, но ще я отпразнувам три дни по-рано, за да може да е по средата. Ако трябва да съм откровена, това са много години. Има хора, за които това е цял един живот. В моята кариера видях две поколения и имах удоволствието да се насладя на два типа хора. Да видя два различни начина на забавление. Аз също се променям, за да съм адекватна във времето като поведение. Моят живот минава ден за ден, седмица за седмица, но като се обърна назад и видя колко неща съм направила и са ми се случили, изпитвам удовлетворение. Щастие е, че успях да сбъдна толкова много неща. Аз реално изживявам детската си мечта да съм певица и съм я реализирала. От сега нататък само се наслаждавам. Не съжалявам за нищо, което съм направила, защото съм станала това, което съм сега.

Ти освен певица си и майка. Разкажи за пътя на дъщеря си Марая.

– Дъщеря ми е в 6-и клас – завърши първия срок с почти пълен отличен. От тази година учи френски език и прави презентации. Мога да нарека себе си една щастлива и завършена жена. Тя сега е в деликатна възраст и има огромна нужда от мен. Дълги години съм била в режим работа-вкъщи, но сега съм й изцяло отдадена.

Завършваме с клише. Какво иска Мария да й се случи през 2020 година?

– Първо, искам да пожелая на читателите на „България Днес“ да са живи и здрави. Това е най-важното! Пожелавам си здраве и на себе си, за да мога да виждам как детето ми расте. Здраве и за Мария. Да имам и много професионални успехи, защото обичам работата си. Тя е половината от моето сърце. Пожелавам си да имам любим човек до себе си. И да ми се случват нови неща.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече