В Перник вода няма, но басейнът на Слави е пълен

0

- Advertisement -

Водната криза в Перник достигна и до тузарското имение на Слави Трифонов в село Кладница и принуди гологлавия шоумен да напусне спешно палата си и да се прибере обратно в софийското си жилище. Близки до новоизлюпения политик разкриха, че от поне седмица Трифонов се е преместил в апартамента си на столичния бул. „България”, а причината са мръсните води, които текат от чешмите в имението.

Макар село Кладница и баровския частен комплекс „Делта хил” да черпят вода не от празния язовир „Студена”, водната криза е достигнала и до тях и от около две -три седмици по водопровода течала мътна вода. Според някои, този проблем се дължал на пропуски във ВиК мрежата, идващи от тръбата, захранваща и Драгичево, други пък подозират, че част от баровските имоти в Кладница черпят нерегламентирано вода от „Студена” и при смесването на водите с утайката от язовира се стигало да замърсяването.

Слави Трифонов е сред топ консуматорите на вода в Кладница заради огромния покрит басейн, който е изграден в имението му. И макар Дългия, а също и останалите заможни обитатели на „Делта хил” да разполагат със собствен водоизточник, мнозина перничани сочат като една от причините за безводието си гигантската консумация на вода в комплекса на милионерите, част от която идвала от язовир „Студена”. Въпреки това село Кладница все още не е поставено на воден режим, но това най-вероятно ще се случи до дни.


„Жителите на Кладница повече хора ли са от останалите перничани? Заради това, че не са на режим на водата, високите квартали в Перник са без вода. В квартал „Църква” например резервоара с вода не може да се напълни заради консумацията от Кладница”, роптаят срещу собствениците на баровски имоти редовите перничани.

Слави Трифонов се изнесе в Кладница през 2017 г., след като неговия приятел и адаш Станислав Добрев – Транспорта, приключи тригодишния строеж на имението му. Просторната къща, в която Дългия инвестира над 5 милиона лева, е с 1200 квадрата застроена площ. Тя притежава собствен киносалон, фитнес зала и 40-метров басейн, отопляван със соларни батерии. Дворът е с внушителните 4 декара, барбекю, зелени площи с 3 беседки, много дървета и редки растителни видове. Едва ли обаче гордият собственик на престижната къща някога е вярвал, че ще бъде застигнат от водна криза.


„Слави беснееше срещу кмета на Кладница даже преди водния режим, а сега, ако поставят и имението му на режим на водата, сигурно ще насрочи референдум за свалянето му”, коментират битовата драма на шоумена перничани.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече